Råvarer

Proteinkilde
Frisk afskær fra nedkølet ørred/laks. Frysetørret kylling af samme kvalitet som anvendes til menneskeføde. Fiskemel fra dansk produceret fisk fra Nordsøen. Tørret ølgær fra øl fremstilling, tilsættes udover indholdet af protein også på grund af indholdet af B- vitamin. Byg og hvede. Der tilsættes ikke sojaprotein, da det ikke udnyttes nær så godt af hunden som fiskeprotein.
Der anvendes afskær fra norske laks, og der benyttes ingen indvolde. 

 

  • Fiskemel: Der anvendes udelukkende danskproduceret fiskemel af højeste kvalitet, fremstillet af fisk fra Nordsøen.
  • Blodmel: Der bruges kun spraytørret svineblod fra danske svin. Blodmel indeholder ca. 87% protein og er let fordøjeligt, samtidig med det er en    naturlig jernkilde. Jernindholdet i vores foder tilsættes i form af blodmel.
  • Ølgær: er tørret gær fra ølfremstillingen, ølgær indeholder ca. 50% protein, men tilsættes på grund af indholdet af B-vitamin.
 
 
Kulhydratkilde - kornprodukter
Byg, hvede og sukkerroe tilsættes for at søde fodret.

 
 
  • Byg: Dansk produceret af højeste kvalitet
  • Hvede: Dansk produceret af højeste kvalitet
  • Ris: Europæisk produceret, her anvendes knækris, der frasorteres ved fremstillingen af kogeris, d.v.s. samme slags ris der anvendes til menneskeføde
  • Sukkerroer: Dansk producerede sukkerroepiller
 
Sukkerroer tilsættes hovedsageligt grundet fiberindholdet, disse plantefibre stabiliserer hundens tarmflora og sikrer derved hunden en sund og velfungerende tarm og at afføringen har den rette konsistens.

Under extruderingen opvarmes alle fodrets ingredienser under højt tryk til mere end 130 grader. Derved dræbes alle bakterier og kornprodukternes stivelse reagerer med vand og omdannes til kulhydreter. Disse kulhydrater er letoptagelige for hunden, i modsætning til stivelse, der ikke kan udnyttes af hunden.


 

Fedtkilde
Laks har et af de højeste indhold af omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrerens sundhedsfremmende virkninng skyldes især to fedtsyrer kaldet EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Disse to fedtsyrer findes kun i fisk og ikke andre steder i naturen. Desuden indeholder laks omega-6 fedtsyrer.

Ved anvendelse af laks som fedtkilde overføres de vigtige omega-3 og -6 fedtsyrer, der findes i laksen, til foderet. Foderets høje indhold af omega-6 fedtsyrer har en positiv virkning på hundens hud og pels, og således modvirkes pelsproblemer, som allergi, tør hud, fældning, kløe, skæl og mat pels. Foderets høje indhold af omega-3 fedtsyrer styrker immunforsvaret, øger frugtbarheden og mindsker risikoen for hjerte-/kar sygdomme.

Ørred/Laks der indeholder ca. 18 % fedt.
Kylling der indeholder ca. 17 % fedt.
Fiskemel der indeholder ca. 10 % fedt.
Byg der indeholder ca. 3 % fedt.
Hvede der indeholder ca.3 % fedt.
Ris indeholder ca. 1 % fedt.


 

 

Proteinlinjen

”Proteinlinjen” er en graf, der kortlægger i hvor høj grad forskellige typer af proteiner kan anvendes som energikilde. Denne grad kaldes også for biologisk værdi. Laks har en meget høj biologisk værdi på ca. 93%. Det betyder at 93% af laksen kan anvendes til forbrænding og frigive energi, som kroppen kan bruge. Resultatet er en mindre mængde afføring end ved proteinkilder som f.eks. hvede og oksekød.